Darázsirtás

Darázsirtás

Darázsirtás - Darárzsirtás ára

A nyári medencézések és kerti partik megkeserítője: a DARÁZS!

Darázsirtás - darazskajaMég a legfegyelmezettebb ember is összerándul, ha a teraszon ülve étkezés közben 5-6 darázs bóklászik az arca előtt, próbálva végigkóstolni az asztalra kitett ételeket. A darázsnak mindegy, hogy gyümölcsleves, vagy sült hús, pezsgő, vagy sör van előttünk. Neki minden kell!

Hessegetjük szelíden, de a gyerek velünk szemben már nem meri a villát se megfogni, csak húzza össze magát. Fogy a türelem, de nem a darázs! Egyre több jön, jó a kommunikációjuk: Csajok, potyaebéd van a Rozmaring 7-ben! (Nem hímsovinizmus. Csak a nőstények termelnek mérget!)

 

 

 

darazsak DARÁZSIRTÁSMeleg van, egyre agresszívabbak, és hirtelen vége a családi ebédnek, a gyerek felsír, az a dög „megcsípte”! Persze, tudjuk, hogy szúrta, de jön az ecetes borogatás, és dühösen nézzük az elárvult asztalon lakmározó darázshordát. A ház asszonya a gyereket átölelve szemrehányóan néz ránk.

Tovább a darázsbloghoz

 

A DARÁZSRÓL

Irtás szempontjából a társas darazsak jönnek számításba, mivel problémát is ők okoznak. Elsősorban, mint élelmiszerlátogatók mechanikusan fertőznek, mivel minden erjedő, rohadó, bomló hulladékot megmásznak, és az azokban fellelhető mikroorganizmusokat terjesztik. Másodsorban könnyen támadó, agresszív társaság, mérgük veszélyes.

Hazánkban a leggyakoribb fajták a Kecskedarázs, a Német darázs, és a Lódarázs.

Kecskedarázs (Paravespula vulgaris)kecskedarázs DARÁZSIRTÁS

15-20 mm hosszú, fekete-sárga színű, hártyásszárnyú rovar. Elsősorban ragadozó, rovarokat, illetve húst fogyaszt. Rámegy azonban a gyümölcsökre, alkoholos, vagy erjedő italokra is.

Gyorsan szaporodik, nagy kolóniákat alkot. Fészkeit a házak falain, ablakain, eresz alatt, padláson rakja, széltől és esőtől védett helyekre.

Német darázs (Paravespula germanica)német darázs

A legközönségesebb faj. Mérete 12-20 mm, színe fekete-sárga. Fészkét inkább földbe vájt lyukakba, üregekben építi ki. Könnyen támad, főleg melegben veszélyes.

Lódarázs (Vespa crabro)lódarázs

Nem a hangja, hanem a mérete miatt kapta a nevét.

18-40 mm hosszú, rozsdabarna színű, és nagyon veszedelmes. Könnyen támad, főleg a fészke közelében. Házilagos irtása igazi kamikaze akció!

Darázsirtásra lenne szükség? Forduljon hozzánk!

A darazsak nem csupán bosszantó rovarok, hanem komoly veszélyforrást is jelentenek. Ugyan nem elhanyagolható a hasznuk sem, ám a csípésük rendkívül fájdalmas, és az arra érzékenyeknél akár halált is okozhat. Éppen ezért fontos a lakott területeken belül a darázsirtás.

A darázsméreg-allergia ugyanis fulladást okozhat, de allergia sem kell hozzá, ha a csípés a fejen, a nyakon, vagy a szájon belül éri az embert. Allergia esetén már egy  csípés is súlyos rohamot válthat ki, akár pár perc alatt is kialakulhat a legsúlyosabb, akár végzetes kimenetelű reakció, az anafilaxia, melynek során szapora szívverés, vérnyomásesés, zavartság, hányás, hasmenés, eszméletvesztés, sokk alakulhat ki.

Annak érdekében, hogy a fenti esetnek még a legkisebb esélyt se adjuk meg, érdemes a darazsak megjelenése után azonnal darázsirtást rendelni, mert így még akkor megszüntethetjük a veszélyt, amikor az nem harapódzott el.

Amennyiben darázsirtást szeretne rendelni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Miért bízza tapasztalt szakemberre a darázsirtást?

A darazsak sok családi háznál, nyaralónál okoznak problémát. Ilyenkor az érintett ingatlantulajdonosok sokszor maguk gondoskodnának a kellemetlen élőlények eltávolításáról, azonban ez semmiképp sem ajánlott, ugyanis komoly veszélybe is sodorhatják magukat az emberek.

A darázsirtáshoz és a fészkük eltávolításához kellő gyakorlatra, megfelelő védőfelszerelésre van szükség. A darazsak roppant alattomos módon, hirtelen támadnak, ezért a legváratlanabb helyzetekre is fel kell készülni. Ebben csakis egy rutinos szakembernek van tapasztalata, aki mindemellett olyan szerekkel, védőfelszereléssel dolgozik, amikkel nem jelent kihívást a darázsirtás. Sokan nem is tudnak arról, hogy allergiásak a rovarok csípésére, így még veszélyesebb nekilátni laikusként, védőruházat nélkül a darázsirtásnak, hiszen az életét kockáztathatja az ember!

Ha szakemberekre van szüksége mihamarabb a darázsirtáshoz, keressen bennünket bizalommal! Gyors, ügyfélközpontú szolgáltatásunk segít megszabadulni Önnek a kellemetlen élőlényektől.

Darázsfészek a szállodában? Bízza ránk a darázsirtást! darázsirtást

A darazsak nem válogatnak élőhelyükkel kapcsolatban: gyakran olyan helyekre is befészkelik magukat, ahol az emberek nem is gondolnának arra, hogy találkozhatnak velük. A magáningatlanokon kívül előszeretettel választják a vendéglátóhelyeket, szállodákat is, ez pedig értelemszerűen az adott hely forgalmára nem túl jó hatással van. Ha az Ön szállodájában is található darázsfészek, vagy nagy számban vannak jelen a rovarok, és fontos, hogy a vendégek biztonságban legyenek, bízza ránk a darázsirtást!

Sok szállodánál megpróbálkoznak maguk az üzemeltetők a darázsirtással, de mivel közülük sokan nem értenek ehhez, éppen az ellenkezőjét érik el tevékenységükkel. A rovarok felbőszülnek, még agresszívabbak lesznek, és akár a vendégeket is megtámadhatják.

Mi minden kockázati tényezőt figyelembe veszünk darázsirtáskor, és úgy végezzük az ezzel kapcsolatos feladatokat, hogy a környéken tartózkodók testi épsége ne kerüljön veszélybe. Alapos munkát végzünk az irtáskor, így nagyon kicsi az esély arra, hogy a jövőben ismét szállodáját választják a rovarok.

Ha szeretné igénybe venni darázsirtással kapcsolatos szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Darázsairtás ára