Darázsirtás

Darázsirtás

Darázsirtás - Darárzsirtás ára

A nyári medencézések és kerti partik megkeserítője: a DARÁZS!

Darázsirtás - darazskajaMég a legfegyelmezettebb ember is összerándul, ha a teraszon ülve étkezés közben 5-6 darázs bóklászik az arca előtt, próbálva végigkóstolni az asztalra kitett ételeket. A darázsnak mindegy, hogy gyümölcsleves, vagy sült hús, pezsgő, vagy sör van előttünk. Neki minden kell!

Hessegetjük szelíden, de a gyerek velünk szemben már nem meri a villát se megfogni, csak húzza össze magát. Fogy a türelem, de nem a darázs! Egyre több jön, jó a kommunikációjuk: Csajok, potyaebéd van a Rozmaring 7-ben! (Nem hímsovinizmus. Csak a nőstények termelnek mérget!)

 

 

 

darazsak DARÁZSIRTÁSMeleg van, egyre agresszívabbak, és hirtelen vége a családi ebédnek, a gyerek felsír, az a dög „megcsípte”! Persze, tudjuk, hogy szúrta, de jön az ecetes borogatás, és dühösen nézzük az elárvult asztalon lakmározó darázshordát. A ház asszonya a gyereket átölelve szemrehányóan néz ránk.

Tovább a darázsbloghoz

 

A DARÁZSRÓL

Irtás szempontjából a társas darazsak jönnek számításba, mivel problémát is ők okoznak. Elsősorban, mint élelmiszerlátogatók mechanikusan fertőznek, mivel minden erjedő, rohadó, bomló hulladékot megmásznak, és az azokban fellelhető mikroorganizmusokat terjesztik. Másodsorban könnyen támadó, agresszív társaság, mérgük veszélyes.

Hazánkban a leggyakoribb fajták a Kecskedarázs, a Német darázs, és a Lódarázs.

Kecskedarázs (Paravespula vulgaris)kecskedarázs DARÁZSIRTÁS

15-20 mm hosszú, fekete-sárga színű, hártyásszárnyú rovar. Elsősorban ragadozó, rovarokat, illetve húst fogyaszt. Rámegy azonban a gyümölcsökre, alkoholos, vagy erjedő italokra is.

Gyorsan szaporodik, nagy kolóniákat alkot. Fészkeit a házak falain, ablakain, eresz alatt, padláson rakja, széltől és esőtől védett helyekre.

Német darázs (Paravespula germanica)német darázs

A legközönségesebb faj. Mérete 12-20 mm, színe fekete-sárga. Fészkét inkább földbe vájt lyukakba, üregekben építi ki. Könnyen támad, főleg melegben veszélyes.

Lódarázs (Vespa crabro)lódarázs

Nem a hangja, hanem a mérete miatt kapta a nevét.

18-40 mm hosszú, rozsdabarna színű, és nagyon veszedelmes. Könnyen támad, főleg a fészke közelében. Házilagos irtása igazi kamikaze akció!

Darázsairtás ára