AZ ÁGYI POLOSKÁRÓL:

ÁGYI POLOSKALakott területeken szinte az egész világon jelen van, főleg a melegebb éghajlatot kedveli.Az ágyi poloska hossza 5-7 milliméter. Kifejlett állapotban barna színű, testét finom szőr borítja. Táplálkozás előtt teste lapos, korongszerű. Miután átszúrta a bőrt, és jóllakott vérrel, teste kitágul. Gyakran egymás mellett többször is megszúrja a bőrt, mire megtalálja az eret és szívásba kezd. A jóllakott ágyi poloska bíborszínű árnyalatot vesz fel.

Hetekig kibírja táplálék nélkül. Éjszaka keresi táplálékát, nappal elrejtőzik.
Körülbelül 18 hónapig él, emberhez kötődik.

Árulkodó jelek az ágyi poloska jelenlétéről:

A döglött ágyi poloska, illetve ágyi poloska által vedlett bőr, az ágyi poloska csípése, vérpöttyök a huzaton, ágyi poloska ürülék, kis fekete pöttyök az ágykeretek alján, matracokon és egyéb búvóhelyeken ágyi poloska peték (amelyek 1mm nagyságúak) hosszúkás formájúak, krém-fehér színűek az ágyi poloska szagáról, amely édeskés, azonban ez csak nagy fertőzöttség esetén észlelhető.

Megelőzés:

Az ágyi poloska megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal vegyszeres kezelést kell végezni:

  • szállodákban
  • üdülőkben
  • diákotthonokban
  • munkás- és tömegszállásokon
  • minden más olyan helyen, ahol a lakók gyakorta cserélődnek.

forrás: wikipédia, OEK

AZ ÁGYI POLOSKA IRTÁSA

Az egyik legnehezebben irtható rovar. Irtása 2 lépcsőben hatásos. Mindkét alkalommal permetezést és légtérkezelést (nem gázosítást, hanem füstképzést!) alkalmazunk.

A munkafolyamat idejére a lakást el kell hagyni 8-10 órára. Munkatársaink az ajtók, ablakok és szellőzők nyílásait légmentesen lezárják, így biztosítva a nagyobb hatékonyságot. A szerek, amelyekkel dolgozunk, nem hagynak nyomot se a falakon, se a kárpitokon. A keletkezett füstöt alapos szellőztetéssel lehet a lakásból kitakarítani.

A második munkafázis 10-15 nappal az első után következik.

A poloska irtása eseti megbízás alapján történik.

ÁRAK LÉTESÍTMÉNYEKNEK