AZ ÁGYI POLOSKÁRÓL:

ÁGYI POLOSKALakott területeken szinte az egész világon jelen van, főleg a melegebb éghajlatot kedveli.Az ágyi poloska hossza 5-7 milliméter. Kifejlett állapotban barna színű, testét finom szőr borítja. Táplálkozás előtt teste lapos, korongszerű. Miután átszúrta a bőrt, és jóllakott vérrel, teste kitágul. Gyakran egymás mellett többször is megszúrja a bőrt, mire megtalálja az eret és szívásba kezd. A jóllakott ágyi poloska bíborszínű árnyalatot vesz fel.

Hetekig kibírja táplálék nélkül. Éjszaka keresi táplálékát, nappal elrejtőzik.
Körülbelül 18 hónapig él, emberhez kötődik.

Árulkodó jelek az ágyi poloska jelenlétéről:

A döglött ágyi poloska, illetve ágyi poloska által vedlett bőr, az ágyi poloska csípése, vérpöttyök a huzaton, ágyi poloska ürülék, kis fekete pöttyök az ágykeretek alján, matracokon és egyéb búvóhelyeken ágyi poloska peték (amelyek 1mm nagyságúak) hosszúkás formájúak, krém-fehér színűek az ágyi poloska szagáról, amely édeskés, azonban ez csak nagy fertőzöttség esetén észlelhető.

Megelőzés:

Az ágyi poloska megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal vegyszeres kezelést kell végezni:

  • szállodákban
  • üdülőkben
  • diákotthonokban
  • munkás- és tömegszállásokon
  • minden más olyan helyen, ahol a lakók gyakorta cserélődnek.

forrás: wikipédia, OEK

AZ ÁGYI POLOSKA IRTÁSA

Az egyik legnehezebben irtható rovar. Irtása 2 lépcsőben hatásos. Mindkét alkalommal permetezést és légtérkezelést (nem gázosítást, hanem füstképzést!) alkalmazunk.

A munkafolyamat idejére a lakást el kell hagyni 8-10 órára. Munkatársaink az ajtók, ablakok és szellőzők nyílásait légmentesen lezárják, így biztosítva a nagyobb hatékonyságot. A szerek, amelyekkel dolgozunk, nem hagynak nyomot se a falakon, se a kárpitokon. A keletkezett füstöt alapos szellőztetéssel lehet a lakásból kitakarítani.

A második munkafázis 10-15 nappal az első után következik.

A poloska irtása eseti megbízás alapján történik.

Ágyi poloska irtás: válassza a hatékony megoldást!

ágyi poloska irtásAz ágyi poloskák sajnos sokaknak okoznak kellemetlen éjszakákat. Még a legtisztább, legrendezettebb ingatlan esetében is fennáll a veszélye a kellemetlen kártevők megjelenésének. Egyesek megpróbálják egyedül felvenni a harcot a vérszívókkal, amihez különböző vegyszereket vetnek be, azonban ezek a termékek nem igazán nyújtanak hatékony megoldást. Ahhoz, hogy az emberek megszabaduljanak az élősködőktől, és ismét nyugodtan aludhassanak éjszakánként, mindenképp profi szakemberekre van szükség az ágyi poloska irtáshoz. Ha Ön is érintett, forduljon bizalommal cégünkhöz!

Az ágyi poloska irtással kapcsolatban mi valóban hatékony megoldást kínálunk, ugyanis nálunk minden olyan eszköz, vegyszer a rendelkezésre áll, amikkel meg lehet szüntetni a problémát. Szolgáltatásunkkal rengeteg pénzt és időt megspórolhat, hiszen nem kell különböző termékek vásárlásával, kipróbálásával foglalkoznia. Az ágyi poloska irtás során alapos munkát végzünk, így a vérszívók nem tehetik tönkre újból az éjszakáit. Legyen szó az otthonáról, nyaralójáról, albérletéről vagy szállodájáról, mi megfelelő segítséget tudunk biztosítani a vérszívók eltávolításához. Szolgáltatásunk rugalmas, ügyfélközpontú, és gyors: mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre álljunk, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sok kellemetlenséget okoznak a kártevők. Az ágyi poloska irtáskor nem kell attól tartania, hogy az általunk használt vegyszerek nyomot hagynának a területen. Speciális, minőségi szerekkel dolgozunk, amik csak a kártevőknél fejtik ki hatásukat.

Ne várjon tovább az ágyi poloska irtással, hiszen a vérszívók jelenléte mellett nem tudja magát kipihenni, ez pedig egy idő után meg fogja viselni a szervezetét! Szolgáltatásunkat kedvező áron biztosítjuk, így bárki számára könnyedén elérhetők vagyunk. Ha ránk bízná az ágyi poloska irtást, vagy bővebb információkra lenne szüksége, bátran keressen fel bennünket a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Újra nyugodt éjszakák ágyi poloska irtással!

A hangyákról, pókokról, bolhákról, poratkákról, csótányokról már mindenki hallott, ezeket az élősködőket nem kell bemutatni senkinek sem. Tudjuk, hogyan néznek ki, találkoztunk már velük, többé-kevésbé mindenhol felbukkanhatnak, de megfelelő módszerrel kiirthatóak.

Van azonban az élősködőknek egy kevésbé ismert, de annál makacsabb fajtája, amiről sokan nem is tudják, hogy létezik. Viszont, ha valaki találkozik vele, egy életre megjegyzi. Az ágyi poloska irtást semmiképpen sem lehet megspórolni, mert olyan rovarról van szó, amit igen nehéz kiirtani és ami szívósan ragaszkodik a meghódított területéhez, ugyanakkor a legtöbb irtószerrel, házi praktikával szemben gyakorlatilag ellenálló is.

A ágyi poloska irtást nem lehet halogatni sem, mert rendkívül gyorsan szaporodó rovarról van szó, arról nem is beszélve, hogy a jelenlétük negatívan hat az életminőségre is. Forduljon hozzánk bizalommal, és szabaduljon meg végleg az ágyi poloskáktól, mielőtt túl késő lenne! Profi ágyi poloska irtással örökre búcsút mondhat a rémálomnak!

Miért érdemes szakemberre bízni az ágyi poloska irtását?

Az ágyi poloska fertőzés nagyon kellemetlen, és sajnos az egész világon megvan rá az esély. Amikor valaki szembesül a kártevők jelenlétével, általában elsőként a házilag bevethető módszerek után kezd kutatni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ezek a próbálkozások nagyon ritkán sikeresek, ezért sokkal jobb, ha mielőbb szakemberre bízzuk az ágyi poloska irtást. És hogy ennek mi az oka?

Röviden a rovar rejtőzködő életmódja. Az ágyi poloska irtás csak úgy lesz hatékony és végleges, ha megtaláljuk az összes búvóhelyét. Sajnos olyan helyeken is el tudnak bújni, amikre nem is gondolnánk, nem csak az ágyban és a matracban kell őket keresni. Elbújnak akár a ruhák között, akár képkeretek hátulján, de a fal réseiben vagy az ablakkeret környékén is lehet a telephely. Munkatársaink az évek során nagy tapasztalatra tettek szert az ágyi poloska irtásban, már szinte egyből tudják, hogy egy helyiségben merre érdemes őket keresni.

Forduljon hozzánk, és bízza ránk az ágyi poloska irtást! Válassza egyből a biztos megoldást, válasszon minket!

ágyipoloska
az ágyi poloska

ágyipoloska ellen

ágyipoloska írtása

ágyipoloska írtó

ágyipoloska méreg

ágyipoloska írtása házilag

Az ágyi poloska egy rovar, amely emberi vérrel táplálkozik, általában éjszaka. Harapása számos egészségügyi hatást eredményezhet, beleértve a bőrkiütéseket, pszichológiai hatásokat és allergiás tüneteket. Az ágyi poloska harapásai a bőrön a láthatatlanságtól a kiemelkedő hólyagokig változhatnak. A tünetek percek alatt de akár csak napok múltán is megjelenhetnek. A viszketés gyakori a leggyakoribb tünet, míg más esetben fáradtsággal vagy lázzal járhat. Általában a test fedetlen területeit érintik, és három harapás következik be egymás után. Nem bizonyított, hogy az ágyi poloskák fertőző betegségeket terjesztenek.

Az ágyi poloska csípése iránt az emberek érzékenysége különböző, egyes személyek arra különösen intenzíven reagálhatnak, mások viszont, az ismételt csípésre kialakult immunitás miatt nem is érzik. A fájdalmatlan szúrás az alvó embert a takarótól nem fedett testrészeken (pl. nyakon, vállon, felkaron, csukló-, könyök-, lábszár- és bokatájékon) éri legtöbbször. A csípést csak kis piros folt jelzi, a fájdalom és a viszketés csak órák múlva jelentkezik.

Érzékeny személyeknél azonban a csípés erős viszkető és égő érzést vált ki, esetleg csalánkiütés-szerű tünetek jelennek meg (urticaria ex cimicibus), de hólyagok is képződhetnek (urticaria bullosa). Az ürülék allergizáló hatása egyértelműen igazolt. A rovarok jellegzetes szaga pedig kifejezetten kellemetlen, zavaró.

Legszívesebben embervérrel táplálkozik, de tartós éhezés esetén melegvérű állatok (pl. baromfi, galamb, veréb, fecske, denevér stb.) vérét is szívhatja.

Amikor tápcsatornája csaknem teljesen kiürült, akkor indul teljes sötétben vándorútra. Az embert a hő- és párakülönbség alapján csak igen kis távolságból találja meg. A táplálkozás gyakorisága a hőmérséklettől függ, melegben 2-5 naponként, hűvösebb időben hetenként szív vért. Az éhezést (amely alatt peterakását megszünteti) átlagos szobahőmérsékleten 1-4 hónapon át viseli el, 22C felett viszont csak 20-30 napig tűri.

Több alkalommal próbálkozik, míg a kedvező helyet megtalálva a lárva 3 perc, az imágó 10-15 perc alatt teleszívja magát. A vérszívás azonban kiéhezett állapotban 30 percig is eltarthat és utána a rovar azonnal rejtekhelyére húzódik vissza.

Elterjedésük ritkán következik be a higiénia hiánya miatt, de gyakrabban fordul elő a nagy sűrűn lakott területeken. Az idő nagy részét sötét, rejtett helyeken töltik, mint a matrac varratok vagy a falban lévő repedések. Ezek a paraziták több ezer éve ismertek az emberiség történelmében.

Járványügyi jelentősége biológiai tulajdonságai miatt, gyakorlati szempontból azért elhanyagolható, mivel gazdát nem cserél, a kényszerítő okoktól eltekintve nem vándorol, és vért csak éhezéskor szív, tehát még a kórokozóval fertőzött rovar sem vehet részt a fertőző betegségek terjesztésében.

Legerősebben fejlett ösztöne a fénytől való irtózás, ezért rejtett életmódot folytat. Természete egy adott helyhez köti. Nappal hasadékokban, résekben, nyugodt, sötét, szűk, védett helyeken tartózkodik. A levegőmozgás iránt kifejezetten érzékeny, a hangoktól is visszariad, ezért huzat- és zajmentes helyeken húzódik meg.

Búvóhelyei rendkívül változatosak. Szívesen vándorol felfelé, ezért gyakran a képek és fali tükrök keretének, illetve függönytartók, villanykapcsolók és villanyvezetékek hézagaiban, bevert szögek nyílásában, csillárok felfüggesztési helyeinél, a felső ablakkeret, vagy a falrések között tartózkodik, de ágyak és a kárpitozott bútorok hézagaiban is elrejtőzhet, sőt meghúzódhat könyvek között is. Kevésbé szereti a hideg érzetet keltő fémtárgyakat, valamint a szövetet, a ruhát és a fehérneműt, mert azok szálaiba lába beakad.