A PATKÁNYRÓL

patkányirtás2 féle patkány él az ember környezetében: a vándorpatkány és a házi patkány.

A vándorpatkány 18 – 25 cm hosszú, szürkésbarna, szürkésfehér hasú. Fülei rövidek, farka testhosszánál rövidebb.

A házi patkány 13 – 20 cm hosszú, barnás-fekete, sötétszürke hasú. Fülei hosszúak, farka a testénél hosszabb, szőre selymes fényű, tiszta.

A vándorpatkány rendkívül szapora, évente akár 400-800 utóda is lehet. 2 – 3 évig is élhet, de az egyedek többsége jóval előbb elhullik.

A házi patkány kevésbé szapora, évente csak két időszakban ellik, de egyes esetekben négy alkalommal is kölykezhet.

A vándorpatkányok föld alatti lyukakban, a településeken az épületek félreeső részein, ritkábban a csatornában, nyáron a szabadban többnyire folyópartokon élnek, általában ott, ahol a közelben elegendő táplálék áll rendelkezésre és a hőmérséklet is megfelelő.

A házi patkány az ember közvetlen környezetében él. Fészkét leggyakrabban nádfedeles házak padlásán, meleg, száraz helyen alakítja ki, főleg ott, ahol szemes terményt (pl. kukoricát stb.) tárolnak, de felhalmozott anyagok között is fészkelhet.

A patkányok mozgási körzete 300-500 méter, de ha kell, a táplálékért akár 1 km-re is elmennek.

Óvatosak és gyanakvóak, különösen a kihelyezett csalétkekkel szemben.

A patkány éjszakai állat, nappal a fészkében rejtőzködik.

A házi patkány a vándorpatkánynál okosabb, de ösztönei kevésbé védik. Rendkívül ügyes, mászó képessége kitünő, azonban rosszul úszik. Kíváncsi és játékos természetű.

A házi patkány járványügyi szempontból veszélyesebb.

A patkányok mindenevők, de eléggé válogatósak. Folyamatosan táplálkozniuk illetve rágniuk kell a fogaik koptatása miatt.

Hogyan állapítható meg, hogy patkány van a lakóhelyünkön, környezetünkben?

A patkányok rágásnyomai mélyek és jól látszanak. Az ajtósarkon, küszöbön, gerendákon látható, általában fél- vagy negyed köríves patkányrágás igen jellegzetes.
A patkányok lábnyoma általában 2-4 cm széles, főleg poros, sáros helyeken lehet észrevenni.
A hangjuk alapján is felismerhetjük őket: hangosan rágnak, ami főleg éjszaka feltünő.
Ürülékük kb. 10-15 mm hosszú, idővel megkeményedő, egyik végén kihegyesedő, szürkésfekete színű.

Forrás: Országos Epidemiológiai Központ

A PATKÁNY IRTÁSA

Először feltérképezzük hol rejtőzködhetnek a hívatlan rágcsálók. Felkutatjuk a patkányok lehetséges tartózkodási helyeit, megkeressük a nyomaikat. Ezután következik a csapdák kirakása.

Méreggel feltöltött etetőládákat helyezünk ki. EU szabványoknak megfelelő, a véletlen mérgezést kizáró technológiát alkalmazunk. Amennyiben HACCP előírás miatt méreg használata nem lehetséges, élvebefogót teszünk ki
A szükséges mennyiséget helyszíni felmérés alapján állapítjuk meg.
A garanciaidőn belül felülvizsgálatot végeznek munkatársaink és szükség szerint pótólják a csalétket.

Rágcsálóirtás megrendelés esetén kétféle megállapodás lehetséges:

1. Éves megbízás, amely időtartamra folyamatos garanciát vállalunk.
2. Eseti megbízás. (Változó, egyedi garanciaidő)

Salgótarján, Balassagyarmat, Bátonyterenye, Pásztó, Szécsény, RétságEger, Bélapátfalva, Füzesabony, Gyöngyös, Gyöngyöspata, Hatvan, Heves, Lőrinci, Kisköre, Pétervására, Verpelét

patkányirtás Salgótarján

patkány irtás Balassagyarmat

patkány irtás Pásztó

patkányirtás Budapest

patkány írtása

patkány írtás

patkányirtás házilag

patkány irtó

patkány irtás tanácsok

patkányirtó

patkány ellen mit lehet tenni?

patkány ellen hogyan védekezzünk?

Patkányirtás Pest megye egész területén: költözés után is számíthat ránk!

patkányirtás Pest megyeEgyesek bizonyos helyzetekben nem igazán tudják kiélvezni új otthonuk kényelmét, mert a költözés során szembesülnek azzal, hogy az ingatlan közvetlen környezetébe befészkelték magukat a patkányok. Ilyenkor sokan teljesen kétségbeesnek, és nem tudják, hogy mit tegyenek, hiszen a pakolás, berendezkedés mellett nem igazán jut idő, energia az állatok eltávolítására. Amennyiben Ön is hasonló szituációba került, és Pest megyében él, forduljon hozzánk bizalommal, és mi segíteni fogunk!

A patkányirtást Pest megye egész területén vállaljuk. Csak hívnia kell bennünket, és rövid időn belül rendelkezésre állunk. Ha minket választ, egyúttal a gyorsabb és egyszerűbb út mellett dönt, hiszen ameddig Ön a pakolással foglalkozik, mi gondoskodunk a tiszta, biztonságos környezet kialakításáról. Pest megyében a patkányirtás után lehetősége lesz új otthona kényelmét maximálisan kiélvezni. Rengeteg időt és energiát spórolunk meg Önnek, ráadásul elkerülheti, hogy feleslegesen költsön olyan termékekre, amik hatástalanok lennének. Pest megyében a patkányirtáshoz bevált, hatékony módszert alkalmazunk, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz velünk és a végeredménnyel egyaránt. A patkányirtás Pest megyében az egész család, sőt a háziállatok védelmét is szolgálja. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb felkeressen minket, mert a rágcsálók rendkívül intenzíven szaporodnak, így pár hét alatt nagy létszámban ellephetik a területet az állatok. Ez esetben jóval hosszabb időt kell rászánni az irtásra.

A patkányirtást Pest megyében rugalmas, ügyfélközpontú, minőségi szolgáltatás keretein belül vállaljuk. Hatékony módszerünk segíteni fog abban, hogy megszabaduljon új környezetében a kellemetlen rágcsálóktól. Az irtást kedvező áron vállaljuk, ezért anyagi szempontból is megéri minket választani. A patkányokon kívül foglalkozunk még egér és rovarirtással is. Ha kérdései lennének, vagy ránk bízná a patkányirtást Pest megyében, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

 

Patkányirtás Budapesten: szabaduljon meg a veszélyes rágcsálóktól mihamarabb!

patkányirtást Pest megyébenA patkányok az elmúlt időszakban igencsak sok bosszúságot okoztak a fővárosban élők számára. Nem ritka, hogy ezek a rágcsálók támadnak, emiatt kifejezetten veszélyes körülmények alakulnak ki miattuk. Ilyen környezetben nem lehet biztonságban élni, legfőképp háziállatokkal vagy kisgyerekekkel, hiszen ők a legvédtelenebbek. A patkányok támadáskor akár meg is haraphatják az áldozatot, ami nem csupán fájdalmas, hanem így olyan baktériumok is kerülhetnek a szervezetbe, amiket, ha nem kezelnek, halált is okozhatnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az emberek minél hamarabb cselekedjenek és felvegyék a harcot a rágcsálókkal. Amennyiben Ön is találkozott az élőlényekkel fővárosi otthonában vagy a környékén, és félti a családját, keressen bennünket bizalommal a patkányirtáshoz Budapesten!

Budapesten a patkányirtás terén hatékony és gyors segítséget nyújtunk, így nem kell sokáig kompromisszumot kötnie az élőlények jelenlétével. Ezek az állatok nagyon okosak, leleményesek, ehhez pedig alkalmazkodnunk kell az irtás során. Alapos, precíz munkát végzünk Budapesten a patkányirtáskor, így ismét szabadon, rettegés nélkül járhatnak az udvaron vagy a házban. A háziállatokat és a gyerekeket is bátran kint hagyhatja az udvaron, mert az irtás után nem teheti ki őket veszélyes helyzeteknek a kertben. Egyesek megpróbálnak egyedül nekivágni az irtásnak, azonban ez az állatok kiszámíthatatlansága miatt igencsak kockázatos. Így a családtagokon kívül saját magát is kiteszi annak, hogy sérülést okozzanak a rágcsálók. Budapesten a patkányirtással kapcsolatban kellő gyakorlatunk, tapasztalatunk van, így időben fel tudjuk ismerni a veszélyes helyzeteket, így ehhez igazodva végezzük a munkánkat.

patkányirtást Pest megyében is vállaljuk, akár nyaralójához is hívhat bennünket! Weboldalunkon bővebb információkat is találhat az irtás menetéről. Szolgáltatásunkat kedvező áron biztosítjuk, ezért bennünket anyagi szempontból is megéri választani. Ha ránk bízná Pest megyében vagy Budapesten a patkányirtást, keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!

A patkányirtást inkább bízza profikra!

patkányírtásA patkányok megjelenése óriási ijedtséget vált ki sokakból, nem véletlenül, hiszen az állatok rendkívül veszélyesek, és képesek támadni is. Mivel a legtöbb embernek nincs túl sok tapasztalata az állatokkal kapcsolatban, és nem igazán tudják kezelni ezeket a veszélyes helyzeteket, előnyösebb, ha a patkányirtást profikra bízzák. Ha Ön is érzékelte az állatok jelenlétét környezetében, ne sodorja magát veszélybe, hanem forduljon hozzánk bizalommal!

patkányirtás terén kellő tapasztalatunk és gyakorlatunk van, továbbá megfelelő védőfelszerelésben végezzük munkánkat, így, ha támadnának is az állatok, könnyedén ki tudjuk védeni a sérüléseket. Gyors és szakszerű megoldást kínálunk, aminek köszönhetően ismét biztonságban érezheti magát otthonában vagy munkahelyén. Szolgáltatásunk kedvező áron elérhető, így bárki számára adott a lehetőség, hogy profik segítségét kérje az állatok eltávolításához.

Kerülje el a veszélyes helyzeteket, válassza az egyszerűbb, alaposabb megoldást a patkányirtáshoz: lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, és kérje segítségünket!

Ne bízza a véletlenre, szabaduljon meg a kártevőktől profi patkányirtás segítségével!

Vannak, akik sikítanak ijedtükben, ha egeret látnak, egy patkány jelenlététől pedig szinte az ájulás kerülgeti őket. Valóban nem túl kedves kinézetű rágcsálókról van szó, amik nagyobbak az egereknél, és nem kevésbé kártékonyak. Nincsen tőlük biztonságban egy épület sem, ahol élelmet, fészeknek való helyet találnak, oda beköltöznek és szédületes gyorsasággal szaporodni kezdenek. Mindent felesznek, megrágnak, nincsenek tőlük biztonságban a villamos vezetékek sem. Kártékonyak és még komoly betegségeket is terjesztenek. Az egyetlen mód a patkányinvázió megakadályozására a korszerű és hatékony patkányirtás!

A patkányirtásra is szép számmal akadnak tanácsok, tippek, házi praktikák és jól bevált módszerek, amiket ki lehet próbálni. Azonban nem biztos, hogy érdemes kétes sikerrel kecsegtető irtási hadjáratokba belefogni, helyette inkább bízzuk profikra a patkányirtást. A patkányirtás egyébként is egy nagy körültekintést igénylő feladat. Egyrészt azért, mert ha a fertőzött terület körül kisgyerekek, kisállatok is vannak, fennáll a kockázata annak, hogy ők is kapcsolatba lépnek a kitett mérgekkel, másrészt pedig azért, mert a patkány egy kifejezetten gyanakvó, okos állat.

A patkányirtás korszerű eszközei közé olyan mérgek tartoznak, amik kijátszák ennek a rágcsálónak az éberségét. A modern patkánymérgek nem hatnak azonnal, hanem lassan fejtik ki hatásukat, éppen azért, hogy az állatok mindegyike elegendőt egyen belőle és ne meneküljön el, látva a társa azonnali halálát. A patkányirtás másik bevált és profi módszere az élve elfogás, amit kifejezetten azokon a helyeken alkalmaznak, ahol az előírások nem teszik lehetővé a mérgek kihelyezését.

Amennyiben patkányok garázdálkodnak a környéken, ne halogassa a patkányirtást, és kérjen profiktól segítséget! Keresse fel cégünket bizalommal, és vegye igénybe tapasztalt szakembereink segítségét patkányirtáshoz is! A megadott elérhetőségeink egyikén egyeztessen időpontot velünk!