A hangyákról

hangya

A hangyák a méhek és a darazsak rokonai,több mint 12 000 fajuk ismert.  
Telepeiken (hangyaboly) igen nagy rendszerezettség figyelhető meg; némelyikükben több millió egyed él.
Az egyes hangyák lehetnek steril nőstények (dolgozók), termékeny hímek (here) és termékeny nőstények (királynő).
Egy-egy telep nagy helyigényú lehet.

Rendszerint három formája jelenik meg egy fajon belül: a szárnyas hím, a szárnyas nőstény és a szárnyatlan munkás.

Szárnyas hímekszarnyashabgya
A szárnyas hímek teste karcsú, csápostoruk jóval hosszabb, összetett szemük is nagyobb, mint más alakoké. Rövidebb életűek.

Szárnyas nőstények
A szárnyas nőstény a megtermékenyítés után elveszti szárnyát, de ezután is meg lehet ismerni hatalmasra kifejlődött toráról. Ezeket a megtermékenyített nőstényeket nevezik királynőknek. A királynők akár 10–15 évet is megérnek. A hangyaállamban rendszerint egyetlen királynő van; egyes fajok kolóniájában azonban akár 3–4 királynő is megfér egymás mellett.

Munkásokhangyak
A munkások voltaképpen elsatnyult nőstények, szárnyatlanok, toruk jóval egyszerűbb szerkezetű és kisebb, mint a termékeny nőstényé. 
Ezzel szemben agyvelejük fejlettebb, mint az ivaros egyének. úgyhogy a hangyamunkások igen sokoldalú munkát tudnak végezni.
A munkásokon kívül egyes hangyafajoknak úgynevezett katonái is vannak, amelyek a kolonia védelmében jeleskednek, de részt vesznek a különböző munkákban is.
A munkások és katonák élete nem olyan hosszú, mint a királynőké, hozzávetőleg hét évig élnek.

Szaporodás

Rhangya81ajzáskor termékenyülnek meg a nőstények és ezután rakják le petéiket.

A fejlődés szakaszai:

1. tojás

A termékeny királynők egy védett helyet választanaki a fészekben (telepen), és megkezdik peterakást. A hangya tojás nagyon kicsi - mindössze mintegy fél milliméter átmérőjű, ovális, fehér és átlátszó.

2. lárvák

Mintegy 1-2 héttel a tojás szakasz után jönnek létre a lábatlan hangya lárvák. Ebben a szakaszban a hatalmas étvágyú lárvákat a felnőtt hangyák látják el táplálékkal.

3. bábok

Ezután bebábozódnak a lárvák, melyek kezdetben fehér színűek, később egyre sötétebbek lesznek.

4. felnőtt

A bebábozódás és átalakulás befejeztével már felnőtt hangyaként kelnek ki.

A kolóniák és az útvonalakhangay51
A hangyakolóniák lakóhelyei a fészkek, melyek fajoktól és körülméyektől függően nagyon különböző kialakításúak.
Lapos kő alatt, korhadó fában vagy magas földből épített kupacban, vagy ezek kombinációjából rendezik be telepüket. Egyéb egzotikus hangya építményeket is ismerünk. A "hangya utakon" rendszeres és állandó járatok vonulnak, bár vannak kóborló hangyanépségek is, amelyeknek nincs állandó otthonuk, hanem hol itt, hol ott ütik fel ideiglenes tanyájukat. Egyes fajok elhagyott fészkekben szeretik felütni sátorfájukat.
A hangyák tápláléka fajok szerint nagyon különböző, többnyire állati vagy növényi eredetű anyagokból áll. Nagyon kedvelik a cukortartalmú, édes anyagokat. Némelyik faj a vadászatot kedveli, és egyesült erővel, termetükhöz képest óriási hernyókat és rovarokat fognak meg, amelyeknek puha részeit elfogyasztják.

A hangyák már a spájzban vannak!
hangya kamrabanA hangyák bejuthatnak a legapróbb repedéseken is, vízet, édes vagy zsíros étel anyagokat keresnek a konyha, kamra, illetve raktárhelyiségek területén.
A hangyák láthatatlan vegyi nyomvonalat hagynak maguk után (feromonokat), hogy a tübbiek is követhessék, amint megtalálják a táplálékforrást.

 

Forrás: Wikipédia

hagyaiirtás, hangyairtás Érd, hangyairtás Budapest, hangyairtás Pest megye, hangyairtás Fejér megye, hangyairtás árak

Hangyairtás: előzze meg a nagyobb bajt!

hangyairtásA hangyákról mindenki fejében az a kép él, hogy szorgosak, hasznosak, összedolgoznak, és rendkívül fejlettek a maguk szintjén. Ez természetesen mind igaz, és egészen addig senkiben sem merül fel, hogy akár kártékonyak is lehetnek, amíg meg nem jelennek a lakásban. Elsőre persze semmi különös, csupán néhány hangya betévedt, és nem csináltak semmilyen nagyobb bajt, ám ha táplálékot találnak, és a környezet is biztonságos, akkor rövid időn belül megtelepszenek az épület falai között, és a komplett boly már komoly pusztítást is végezhet.

Ilyenkor nincs más lehetőség, mint a hangyairtás, hiszen a problémát meg kell oldani, ám sokkal jobb, ha a hangyák feltűnésekor, a nagyobb baj bekövetkezése előtt rendeljük meg a szolgáltatást, mivel a hangyák nem csupán a földre hullott morzsákat szedegetik össze, de az épületben előforduló fa szerkezeti elemeket is kikezdik, és persze a boly kialakításakor a falakban is kárt tesznek, ráadásul a területüket, illetve a királynőt agresszívan védik is, és fajtól függően akár fájdalmas csípéseket is képesek osztogatni.

Ha az Ön otthonában is megjelentek a hangyák, ne halogassa a drasztikus lépést: rendeljen hangyairtást! További információért, illetve a hangyairtás árakért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Hangyairtás: ne hagyja, hogy elszaporodjanak!

A hangyákat gyakorlatilag lehetetlen megállítani - ha be akarnak jutni egy ingatlanba, be is fognak. Ha pedig már bent vannak, akár új bojt is alapíthatnak, aminek súlyos következményei lehetnek. Ilyenkor az egyetlen megoldás a hangyairtás.

Ha nem lépünk azonnal, az első jelek felfedezésekor, nagyon gyorsan válik tarthatatlanná a helyzet. A hangyák minden lehetséges helyre beférkőznek, ahol táplálékot találhatnak, és pillanatok alatt tönkretehetik az élelmiszerkészleteinket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hangyák nem terjesztenek fertőző betegségeket, ám a jelenlétük még így is kellemetlen.

hangyairtást a probléma gyökerénél kell kezdeni, azaz a bojt kell megszüntetni, illetve, ha az a házon kívül található, akkor a bejutást kell megakadályozni. Erre többféle módszer létezik, ám ezek nagy része csak ideig-óráig hatásos, ezért a legbiztosabb módszer továbbra is a hangyairtás.

Amennyiben hangyairtásra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Hangyairtás: ha nincs más megoldás

hangyairtásA hangyák alapvetően úgy élnek mindenki gondolataiban, mint szorgos kis lények, akik összedolgoznak annak érdekében, hogy a királynőjüket és a bolyt ellássák mindennel, amire szüksége van az életben maradáshoz. Ez a kép fedi a valóságot, és abszolút nem lehet belekötni, hacsak nem épp az otthonunkban kezdenek el gyűjtögetni ezek az apró lények. A hangyairtásra sokan nem szívesen gondolnak, mert nem akarnak ártani nekik, ám sajnos van, amikor nincs más választás.

Tény, hogy a hangyákat el is lehet terelni, és erre számos praktika létezik, ám ezek csak abban az esetben jelentenek megoldást, ha az otthonunk csupán felkerült a hangyaboly térképére, és nem vált a helyszínévé. Gyakori, hogy a hangyák csupán betévednek az otthonunkba, találnak valamilyen táplálékforrást, és elkezdik kihordani; ilyenkor érdemes elterelni őket, és megszüntetni az élelemszerzési lehetőségeiket, de ha beköltöznek, akkor sajnos nincs más megoldás, mint elrendelni a hangyairtást.

Amennyiben hangyairtásra van szükség az otthonában, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Otthonát ellepték a hangyák? Keressen minket hangyairtáshoz!

A hangyák sok ingatlanban okoznak bosszúságot az embereknek. Egyes helyeken annyira elszaporodnak, hogy már szinte semmilyen élelmiszert nem lehet elöl hagyni a konyhapulton vagy az asztalon, mert azonnal ellepik. Ilyenkor mindennel megpróbálkoznak az emberek, a bolti hangyairtószerektől kezdve egészen a különböző házi praktikákig több mindent bevetnek az érintettek a hangyák ellen, azonban ezek teljesen hatástalanok a legtöbb esetben. Ha Ön megelégelte az élőlények jelenlétét, és hatékony megoldásra van szüksége, keressen minket a hangyairtáshoz!

Az általunk biztosított hangyairtással garantáltan megszabadulhat az élőlényektől otthonában, így a jövőben elöl hagyhatja az élelmiszereket a konyhapulton vagy az étkezőasztalon. A hangyairtás terén kellő tapasztalattal rendelkezünk, könnyedén megtaláljuk a hangyák élőhelyét, így a problémát a gyökerénél tudjuk megszüntetni.

Ne kössön tovább kompromisszumot az élőlényekkel, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken a hangyairtáshoz, kollégáink pedig rövid időn belül megkezdik otthonában az irtást!

ÁRAK LÉTESÍTMÉNYEKNEK