AZ EGÉRRŐL

egérirtás egér írtásAz egér az egyik legnagyobb számban előforduló emlős állat a földön. Az ember közelében él, 8-10 cm hosszú, szürkés-barnás-sárgás-fekete, farka olyan hosszú, mint a teste.

Az egerek rendkívül szaporák, évente 5-6 alkalommal kölykeznek, ilyenkor átlag 6 utódot hoznak világra. Kb. 2-4 év évig élnek, de gyakran korábban elpusztulnak.

Lakott területen kívül a gabonatáblákon, bozótosokban él.
A házon belül leginkább a fal mellett készített lyukakban, zsákok, ruhák között telepednek meg. A szabadban egyszerű fészket készítenek, amit kazlakban, szénaboglyában is kialakíthatnak. Általában kis területen él, melyet csak akkor hagy el, ha rákényszerül. A nyugalmat szereti, ezért gyakori zaklatás, bolygatás esetén inkább más lakóhelyet keres.

Az egerek ősszel lakóépületekbe és padlásokra húzódnak. Szürkületkor és az éjszaka első felében a legaktívabbak, napközben legtöbbször búvóhelyükön rejtőznek. Családi közösségekben élnek. Nagyon óvatosak, a hagyományos csapdákkal nem könnyű elkapni őket, ellenben a kiváncsiságuk gyakran a vesztüket okozhatják. Egyik legfőbb ellenségük a macska.
Állandóan sötét helyen élnek. KIváló a hallásuk, de rosszul, homályosan látnak, elsősorban a mozgást érzékelik.
Gyorsak, fürgék, jól másznak és jól alkalmazkodnak akár a nagy hideghez is.

Betegségeket terjeszthetnek, ezek közül a legfontosabb a fertőző agyhártyagyulladás és a salmonellosis.

Az egér alkalomszerűen táplálkozik. Elsősorban az olajos magvakat, gabonát, rovarokat kedveli, de mint mindenevő az emberi élelmiszereket is előszeretettel fogyasztja.
Napi táplálékszükséglete 5-10 gramm, folyadékigénye csekély.

Az egér mindent (papírt, bőrt, csomagolóanyagot stb.) összerág.

Az egerek széklete fontos információt ad a táplálkozására, korára és mozgási körzetére vonatkozóan. Mennyiségéből elszaporodása mértéke is megbecsülhető. Vizeletének szaga feltűnő, ami e rágcsáló jelenlétére utal.

Ha falon kívül tartózkodnak, akkor a cincogásuk és mászkálásuk zöreje éjszaka jellegzetes és különösen messze hallható fogkoptató rágásuk.

Forrás: wikipédia, OEK

Az egér irtása

Először feltérképezzük hol rejtőzködhetnek a hívatlan rágcsálók. Megkérdezzük a háziakat mit láttak, hallottak az egerekkel kapcsolatban. Felkutatjuk az egerek lehetséges tartózkodási helyeit, megkeressük a nyomaikat. Ezután következik a csapdák kirakása.

Méreggel feltöltött etetőládákat helyezünk ki. EU szabványoknak megfelelő, a véletlen mérgezést kizáró technológiát alkalmazunk. Amennyiben HACCP előírás miatt méreg használata nem lehetséges, élvebefogót teszünk ki
A szükséges mennyiséget helyszíni felmérés alapján állapítjuk meg.
A garanciaidőn belül felülvizsgálatot végeznek munkatársaink és szükség szerint pótólják a csalétket.

Rágcsálóirtás megrendelés esetén kétféle megállapodás lehetséges:

1. Éves megbízás, amely időtartamra folyamatos garanciát vállalunk.
2. Eseti megbízás. (Változó, egyedi garanciaidő)

Salgótarján, Balassagyarmat, Bátonyterenye, Pásztó, Szécsény, RétságEger, Bélapátfalva, Füzesabony, Gyöngyös, Gyöngyöspata, Hatvan, Heves, Lőrinci, Kisköre, Pétervására, Verpelét

egérirtás

egér irtás

egér irtó

egérírtás

egér ellen
egér irtás házilag
egerek ellen
egeret hogy lehet?
egérirtás Salgótarján, egérirtás Budapest, egérirtás Eger

Az egérirtás fontosságáról röviden

Egyesek hajlamosak félvállról venni az egerek megjelenését, ha azok nem az otthonukba, csak a fészerbe vagy garázsba fészkelik be magukat. Egy idő után ugyan megpróbálkoznak valamilyen irtószerrel vagy csapdával, azonban addigra már annyira elszaporodhatnak a rágcsálók a területen, hogy ezek a megoldások teljesen hatástalanok. Mindenképp lépni kell, ha megjelennek a kártevők, hiszen rendkívül rövid idő alatt benépesítik az adott területet, ezzel pedig a szomszédoknak, környéken élőknek is komoly bosszúságot lehet okozni. Ha Ön is tapasztalja az állatok megjelenését környezetében, hívjon bennünket mihamarabb a szakszerű egérirtásért!

Mi az egérirtással kapcsolatban gyors és hatékony segítséget nyújtunk, így megakadályozhatja, hogy kellemetlenségek érjék vagy a környezetében élőkkel konfliktusba keveredjen az állatok miatt. A munkálatok során olyan módszert alkalmazunk, amivel látványos eredményt lehet elérni.

Az állatok óriási károkat okoznak az ingatlanokban, ne hagyja, hogy elszaporodjanak, hanem bízza ránk mihamarabb az egérirtást! A szolgáltatás igénybevételéért keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

egérírtás