A CSÓTÁNYRÓL

csótányHazánkban leggyakrabban a német csótány és a konyhai csótány fordul elő, az amerikai csótány és egyéb csótányfajták kevésbé jellemzőek. 1-6 cm hosszúak, szürkés-barna-fekete színűek. Jól látnak, de nem tudnak repülni.

A meleg helyeket (25-30 C°) kedvelik. Élettartamuk kb 3 hónaptól 1-2 évig terjed. Rejtett életmódot folytatnak, a fényt kerülik.

Minden szerves hulladékot elfogyasztanak, vízhez vannak kötve. Az éhséget jól tűrik, de folyadék nélkül elpusztulnak.

Életmódjuk miatt, mivel szennyezett helyeken élnek, pl. csatornákban, szeméttárolókban, stb. fertőző betegséget terjeszthetnek. Nem csak betegségterjesztő, hanem allergizáló hatásuk is jelentős.

A CSÓTÁNY IRTÁSA:

Az egyik irtási módszer az alapos permetezés, mely során a csótányok által használt közlekedési felületeket méreggel permetezzük, melyeken áthaladva a csótány összegyűjti a vegyszert a végtagjain, és tisztálkodáskor a szájszervével szervezetébe juttatja azt.

A másik módszer az úgynevezett „gélezés”, mely során célzottan csótányirtó gélpöttyöket helyezünk ki. A bennük található méreganyag a csótányokra idegméregként hat, néhány óra alatt a pusztulásukat okozva.

A hatóanyagok sűrű változtatását alkalmazzuk a rezisztencia kialakulásának megakadályozása érdekében.

Éves szerződés esetén a fertőzöttség megszüntetéséig végezzük a munkát.

 

csótányirtás Budapesten, Pest megyében, Fejér megyében, Nógrád megyében, Heves megyében

csótány írtása garanciával

HACCP csótányirtás

HACCP irtás Budaörs, Budakeszi, Százhalombatta, Székesfehérvár, Törökbálint, Pusztazámor, Diósd, Telki, Herceghalom, Tárnok, Érd, Nagykovácsi, Martonvásár, Szigetszentmiklós, Vác, Sóskút, Biatorbágy, Velence, Gárdony, Agárd, Cegléd, Pilisvörösvár, Etyek

csótány írtás árak

csótányirtás Eger

Csótány irtás kedvezményes áron, rugalmas fizetési móddal.
Bizza az csótányirtást szakemberre!

Telki

csótány irtása Pusztazámor

csótányírtás Diósd

csótányirtás Biatorbágy

csótányírtás Martonvásár, csótányírtás Szigetszentmiklóson

csótányirtás házilag

Ha már feladta a küzdelmet, hogy házilag próbálja meg leküzdeni a csótányokat, hívjon minket bizalommal, segítünk!
Kellemetlen, ijesztő, kínos, undorító, fájdalmas, egészségtelen...Legtöbbünknek ezek a szavak jutnak eszünkbe, ha lakásunkban, üzletünkben, raktárunkban, vagy környékén nem kívánt társbérlőkkel találkozunk, melyek repülnek, ugranak, másznak, csípnek, rágnak, piszkolnak, vagy beleesznek ételünkbe. Az első fellángolásban megpróbálkozunk saját erőből megbirkózni a feladattal, és beszerzünk rovar-, vagy rágcsálóirtószert. Abban az esetben segíthet, ha 1-1 betévedt egyedről van szó. Azonban, ha már megtelepedtek, akkor ők vannak előnyben az amatőr próbálkozásokkal szemben.